Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ανοιχτές χωματερές και απόβλητα στη Δραπετσώνα...


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "realnews" υπάρχουν ανοιχτές χωματερές και απόβλητα δίπλα στα σπίτια  στη Δραπετσώνα.
 Οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός της εφημερίδας, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο του Πειραιά συνθέτουν την εικόνα της απαξίωσης και της υποβάθμισης σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές του λεκανοπεδίου. 
Στην περιοχή υπάρχουν αγωγοί που ρίχνουν λύματα στη θάλασσα, βιομηχανικά απορρίμματα και το τοπίο του αίσχους όπως τονίζει η εφημερίδα συνθέτουν ανοιχτές χωματερές δίπλα σε πολυκατοικίες και συγκεκριμένα δίπλα στο στάδιο Δραπετσώνας που απειλούν την υγεία των κατοίκων.
Για την ανοιχτή χωματερή πίσω από το γήπεδο της Δραπετσώνας είχαν γράψει πριν από 6 μήνες τα Blogς της περιοχής. Τότε είχαν βγει και ανακοινώσεις από την αντιπολίτευση, συζητήθηκε το θέμα  και έγινε προσπάθεια να καθαριστεί ο χώρος! 
Σήμερα όμως η περιοχή παρουσιάζει αυτή την άθλια κατάσταση που περιγράφεται στο δημοσίευμα. Άμεσα πρέπει η διοίκηση, αλλά και η αντιπολίτευση να αναλάβουν ευθύνες και να πάρουν πρωτοβουλίες προς όποια κατεύθυνση χρειάζεται και να αποκατασταθεί το τοπίο στην περιοχή! 


Υ.Γ. Πέρα από την όποια διάθεση κριτικής, αυτή η εικόνα της περιοχής μας δεν τιμά κανέναν, αύριο πρέπει να να μην υπάρχει αυτό το απαράδεκτο θέαμα! 
Δίπλα στο λιμάνι του Πειραιά, δίπλα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας, δίπλα σε γήπεδο όπου γυμνάζονται παιδιά, το έτος 2012 με τα μηχανήματα και τις δυνατότητες που υπάρχουν. 
Είναι παράνοια να μην λύνονται έγκαιρα και για πάντα τέτοιου είδους προβλήματα, αλλά να παλαπλασιάζονται.